Jan Cina vás provede placem Čertího brka (video)

Očekávaná pohádka Marka Najbrta Čertí Brko vejde do českých kin 29. listopadu. Výtvarně poutavá a herecky skvěle obsazená pohádka vznikala na poutavých místech. Ve videu se s Janem Cinou, představitelem hlavní role, podíváme třeba do maskérny, kostymérny, do produkce i na samotný plac.

Pohádka Čertí brko se točila v několika lokacích – zámek Ledeč nad Sázavou, kaolinový důl Nevřeň, klášter Doksany, lomy Alkazar a Kobyla, Voděradské bučiny a Chrustenická šachta. Na Slovensku vznikly všechny scény z hostince hospodského Spilky.
Nejhlubší místo, kde se film natáčel, bylo 26 metrů pod zemí – Luciferův trůní sál v bývalém kaolinovém dole u Nevřeně. Velká část filmu vznikala na oblíbeném filmařském místě v zámku v Ledči nad Sázavou. Hlavní představitel filmu Jan Cina nás na videu pozve do zákulisí natáčení právě zde.

Na jedné z pekelných poboček  u města Pytlov přestane fungovat čertí brko, který zapisuje lidské hříchy. Lucifer vyšle s novým čertím brkem do světa trochu zmateného čerta Bonifáce.  Místní šejdíř mu ale kouzelné brko ukradne, a tím se spustí řetěz nešťastných událostí. Je na Bonifácovi, aby osvobodil Pytlov, zachránil peklo i získal srdce krásné Markétky.

Čertí brko (foto: Falcon)

V dalších úlohách se objeví Marián Geišberg jako Markétčin otec, jako pytlovští vykukové Tomáš Jeřábek a Jiří Maryško, obyvateli Pytlova se rovněž stanou Marek Daniel a Jana Plodková či Michal Dalecký, v pekle budou naopak úřadovat Václav Kopta nebo Jakub Žáček.

Do kin uvede film společnost Falcon.

-red-
zdroj: Uljana Donátová © 2018