Vagnerová, Hřebíčková, Nováková a Marcinková natočí v létě komedii Matky

Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková, Sandra Nováková a Gabriela Marcinková budou točit novou romantickou komedii o vztazích a mateřstvíUprostřed léta začne režisér Vojtěch Moravec natáčet romantickou filmovou komedii Matky o tom, jaké to opravdu je být v dnešní době mámou malých dětí a k tomu současně ženou, kamarádkou a partnerkou. Partnerské vztahy a láska mohou být s mateřstvím náročnější, ale rozhodně nikam nemizí. Alespoň ne natrvalo. Mužskými protějšky hlavních hrdinek budou Jakub Prachař, Jiří Langmajer, Štěpán Benoni, Vladimír Polívka a Václav Neužil. Uvedení do kin je v plánu na 26. listopadu letošního roku.

Scénář Matek napsala Vanda Zaplatílková Hutařová společně se Sandrou Novákovou.Obě jsou ve věku hlavních hrdinek, obě mají děti, obě ví, jaké to je porodit a nezbláznit se z toho, obě jsou vtipné. Myslím, že ve scénáři tohle všechno je, říká režisér Vojtěch Moravec. Sám je otcem, ve filmu bude navíc režírovat vlastní manželku, právě spoluautorku scénáře a jednu z hlavních postav Sandru Novákovou.

Většina hlavních tvůrců i producenti jsou rodiče, s jednou výjimkou. A tou je představitelka hlavní role Hana Vagnerová. „Hanka si prošla tvrdou přípravou. Všichni jsme jí dali na víkend naše děti a připravili jsme jí náročný boot camp,“ směje se Vojtěch Moravec.

“Naštěstí jsem celý život obklopena malými dětmi, takže mě nabídka role novopečené maminky nevyděsila,” říká Hana Vagnerová. “Zároveň i moje postava se sama s mateřstvím teprve sžívá a zjišťuje, že veškeré její přípravy se ani vzdáleně nedají srovnat s realitou. Co já osobně považuji za velký dárek a na co se velmi těším je práce s ostatními herečkami, které jsou nejen obrovsky talentované, ale skvěle si lidsky rozumíme.“

Petra Hřebíčková (foto: Bioscop)

Mohl by to být film o ženách v nejlepších letech, které jsou elegantní, sebevědomé, chytré, užívají si, a probírají spolu chlapy, vztahy a sex. Čtyři celoživotní kamarádky z chystané komedie takové jsou, ale k tomu všemu se starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné.

Ústřední postavou je Sára s tváří Hany Vagnerové. Má hezkej zadek a tak ho začala fotit a stala profesionální influencerkou. Jako úplně čerstvá matka se chystá napsat knihu, ale představovala si to celé takové jednodušší. Petra Hřebíčková představuje trochu snobskou, zato dost osamělou Hedviku. Její manžel workoholik je doma jen zřídka. Sandra Nováková, jako Zuzana, je po rozchodu bez peněz, je upracovaná a uhoněná matka dvou sígrů. A nakonec Gabriela Marcinková jako Eliška, která má skvělého kluka, naprosto nesnesitelné rodiče, je těhotná a pořád zvrací.

Film se měl původně natáčet na jaře. Těsně před první klapkou ale všechny plány přerušila epidemie coronaviru. „Nedá se nic dělat, je to obrovská komplikace pro všechny. Film teď bude mít alespoň víc letní atmosféru a náladu,“ těší se dvojice producentů Monika a Jan Schwarczovi ze společnosti Up&Up production. I oni jsou rodiče malého syna.

-red-
zdroj: Bontonfilm 
foto/video: Bontonfilm, Obbod TV, Bioscop © 2020