Crowdfundingová kampaň na podporu filmu Poslední závod míří do cíle

Výjimečný český filmový projekt Poslední závod vybírá od svých podporovatelů a budoucích diváků peníze a podporu realizace náročného natáčení filmu v horách a mrazivém počasí. Tvůrci by prostřednictvím podporovatelů rádi dosáhli na milion korun. Umožní jim to přidat i další natáčecí dny. Do konce kampaně zbývá necelý týden.

V těchto dnech se vybraná částka blíží už devíti stům tisícům, což už je jen malý krůček k cílovému milionu korun. Vypadá to, že se filmoví fanoušci na film těší, připravili jsme pro ně nové odměny, věříme, že je budou motivovat k další podpoře, kterou opravdu potřebujeme, říká producent filmu Ondřej Beránek z produkční společnosti Punk Film.


Mezi atraktivními odměnami pro donátory jsou třeba ručně pletené krkonošské rukavice, ponožky nebo návleky – štulpny, repliky lyží Bohumila Hanče – ideálně v kombinaci s exkluzivním kurzem lyžování na dobových lyžích, vstupenky na slavnostní premiéru, tradiční norské svetry, trička, čepice, filmový plakát i pohlednice s podpisy herců či praktické drobnosti s logem filmu Poslední závod. K dispozici jsou také intenzivní zážitky, jako je výlet na běžkách s režisérem Tomášem Hodanem, herci Kryštofem Hádkem a Markem Adamczykem včetně noclehu v hotelu Savoy ve Špindlerově mlýně, účast na natáčení s přespáním na Labské boudě, místo ve filmovém komparzu… Avizovanými lákavými novinkami mezi odměnami jsou například tričko Poslední závod s věnováním a podpisem Evy Samkové a individuální setkání s režisérem filmu. Opravdu je z čeho vybírat!

Kryštof Hádek s jednou z nabízených odměn za podporu filmu – ručně pletenými rukavicemi

Poslední závod, drama z počátků lyžařského sportu podle skutečné události, vzniká v produkční společnosti Punk Film, v režii Tomáše Hodana, který je zároveň autorem námětu a scénáře. Natáčet by se mělo v únoru a březnu na autentických místech, premiéra je plánovaná na 24. 2. 2022. V hlavní roli Bohumila Hanče se představí Kryštof Hádek, další postavy historického příběhu ztvární Marek Adamczyk, Oldřich Kaiser, Eva Josefíková, Vladimír Pokorný, Vladimír Javorský, Jan Hájek a Pavla Beretová.

Poslední závod (foto: Punkfilm)

Po sto let byl příběh Hanče a Vrbaty překrucován, aby vyhovoval momentální společenské a politické situaci. Postava sportovce Emericha Ratha byla zcela vymazána. Studiem dobových materiálů se nám podařilo zrekonstruovat závod minutu po minutě a ukázat ho bez dobových nánosů tak, jak se skutečně stal. Buďte u toho a pomozte nám odvyprávět pravdivý příběh Hanče, Vrbaty a Ratha, podpořte vznik filmu Poslední závod!“ vyzývají tvůrci filmu.

Je nám ctí, že na naší platformě můžeme podpořit tak výjimečný projekt. Celovečerní film, který půjde do kin, je pro nás výzvou, kdy si opět vyzkoušíme sílu crowdfundingu. Dočkali jsme se projektu s přesahem pro budoucí generace, je to krásná spolupráce s velkým nasazením, láskou a vášní. Děkujeme za ni,” říká Lucie Hanáčková z portálu Donio.

Film do kin na jaře 2022 uvede Bontonfilm.

-red-
zdroj: Simona Andělová, 2media
foto/video: Punk Film © 2020