Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Ulítlá komedie Mstitel se představuje v šíleném traileru (video)

Nekorektní filmovou komedii s vysokou hladinou podvratnosti, alkoholu a s názvem Mstitel natočili Lucia Klein Svoboda a Petr Klein Svoboda. Ve snímku, který nemá naprosto žádné hranice žánru ani vkusu, hrají Daniel Fischer, Jaroslav Dušek, Hana Vagnerová, Milan Šteindler, Pavla Tomicová, Ivan Franěk, Lukáš Pavlásek nebo Petr Čtvrtníček. Tvůrci teď zveřejňují první záběry.

„Když nemůžeš, tak přilej“, říká motto filmu, v němž se zkrachovalý herec rozhodne propít až k expedici na Mars, najít sám sebe, lásku, něco k pití a tlačítko START. A když ne to, tak se alespoň všemu pomstít, především šéfovi divadla, který ho vyhodil, a manželce, která ho hned poté vyhodila rovněž.

Mstitel vznikal téměř čtyři roky, natáčel se v průběhu loňského roku, během jara probíhají dokončovací práce a do kin by měl zamířit ještě letos. Podle tvůrčího dua je to film pro svobodné duše. Přes veškerou šílenost, je Mstitel o snech, o naději a o tom že život je naprosto nevyzpytatelný. A i když máte pocit, že už hůř nemůže být, tak může.

Mstitel – Daniel Fischer a Petr Čtvrtníček

Anton býval slavný divadelní herec, leč krutý život počal mu do cesty klásti proradné překážky. Například židli nebo díru, což není po čtrnácti pivech lehké zdolat. Když ho ředitel divadla vyhodí z práce a jeho manželka chce z bytu, vezme Anton osud do svých rukou. A začne chlastat ještě víc. Rozjede se plejáda fantastických zážitků a (ne)chtěných vtipů, ovšem srandičky mají jeden háček – Antonova manželka se tomu vůbec nesměje. A opustí ho definitivně i s jeho synem, tátovým největším obdivovatelem. Anton v zoufalství (a kocovině) synkovi nakecá, že se chystá na misi na Mars, proto je tohle období tak těžký. A těžký období to teda ještě bude, že i let do Vesmíru bude proti existenci na Zemi pohoda. Ovšem kdo jiný z nás, nebojácných Čechů, by měl dokázat cestu na Mars než Anton?

Mstitel

„Scénář filmu je velmi svobodomyslný ale zároveň i křehký. Existuje velký rozdíl mezi hulvátstvím a bohémstvím. Je velkou ironií osudu, že film o herci, který ztratí práci, půjde do kin právě v době, kdy se to týká celé branže,“ říká producent a kameraman filmu Petr Klein Svoboda a pokračuje: „Není to film z jednoho večírku, chystali jsme ho poctivě a dlouho. Ale chtěli jsme ho mít co nejvíce nespoutaný, ničemu se nebránit a hlavně jsme ho chtěli mít tak zábavný, jak to jen jde.“

Režisérka a scenáristka filmu Lucia Klein Svoboda dodává: “Film jsem natočila poctivě a s pokorou, při tvorbě jsem měla na mysli křehké duše. Film by měl divákovi odlehčit od tíhy reality.” 

Takové filmy, kdy divák dostane pěstí do obličeje, jsou občas potřeba,“ uzavírá jeden z herců Jaroslav Dušek.

Premiéru by měla mít tato česká komediální novinka ještě v letošním roce.

-red-
zdroj: Lukáš Vedral 
foto/video: Bontonfilm © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast